Nastassia Make-up & Hair

Menu
  

Verzorging van hair weaves

Een hair weave heeft niet dezelfde structuur als Europees haar. Het haar is grotendeels afkomstig uit India en is van nature donker, het haar heeft meerdere behandelingen ondergaan om het in dezelfde haartinten te verkrijgen als die van de Europese vrouw.

Wanneer je niet de juiste producten gebruikt en het haar niet goed behandeld kan het er onverzorgd uitzien en droog aanvoelen. De producten van Davnines worden geadviseerd. Kies je ervoor om je eigen producten te gebruiken dan vervalt de garantie bij eventuele klachten.

Om klachten te voorkomen en geven we je de volgende adviezen en tips:

Het is erg belangrijk het haar regelmatig door te borstelen.
Gemiddeld verlies je 80 tot 100 haren per dag. Ook uit de weaves zal je haar verliezen, schrik dus niet als dit meer is dan normaal, want je hebt nu meer haar. (Bij goede kwaliteit haar is het haarverlies van de weaves minimaal.) Gebruik hiervoor een speciale extensionsborstel. Deze zijn verkrijgbaar in de salon.

Voor het wassen borstel je het haar eerst goed uit.
Zo verwijder je al veel onzuiverheden en wordt het wassen eenvoudiger. Het beste is om het haar 2-3 keer per week te wassen. Gebruik bij voorkeur bij elke wasbeurt een masker voor extra verzorging.

Was de weave in de lengte en niet wild door elkaar.
Het eigen haar kan je wassen zoals je gewend bent. De weave wordt niet vanuit het lichaam gevoed dus moet je een goede shampoo en conditioner gebruiken. Het beste is om een shampoo, conditioner en een masker te gebruiken die het haar extra zacht maakt, parabenen en siliconen vrij zijn.

Mocht je een masker gebruiken, sluit de behandeling dan alsnog af met een conditioner. Kam met een grove kam of met een zachte langharige borstel het haar altijd nog een keer door als de shampoo, masker en de conditioner aan het intrekken is. 


Gebruik de conditioner en het masker alleen op de lengte en punten van het haar, nooit op de hoofdhuid of aanhechting van de weave. Was ook de vlechtjes, dit kan je het beste doen met gespreide vingers en dan je hoofdhuid/vlechtje masseren. Spoel de aanzet van de weave heel goed uit. Til de matjes op en zet de straal er goed op zodat alle producten weggespoeld worden. Doe je dit niet goed dan gaat je haar niet fris ruiken en wordt het erg vet.

Het drogen van de weave: Knijp de haren zachtjes droog met de handdoek, spray er een leave-in conditioner in. Vervolgens begin je rustig met uitkammen vanaf de punten.

Gebruik op handdoek droog haar altijd een hittebeschermer. Dit voorkomt uitdroging van het haar tijdens het föhnen.

Föhn het haar altijd na het wassen.
Hierdoor polijst je het haar en gaat het mooi glanzen, zo voorkom je klitten en pluizig haar. Begin met föhnen in het onderste deel van de weave en zet de bovenkant van het haar vast met een klem, zorg dat de vlechtjes goed droog zijn. Föhn je de aanzet niet goed droog dan zal je klitvorming krijgen bij de aanzet van de weave banen. Föhn als laatste de bovenkant van het haar. Gebruik keramische borstels, deze geleiden de hitte goed. Het haar nooit föhnen met uw hoofd naar beneden, want dan föhn je tegen de richting van de haarschubben in en dit kan klitten veroorzaken.
Föhn vanaf de vlechtjes naar de punt toe.

 

Gebruik na het stylen van je haar een serum als finishing touch.
Het serum zorgt ervoor dat het haar glanst en zijdezacht aanvoelt. Hierdoor wordt het aanzien nog natuurlijker. Gebruik niet meer dan 2 druppels.

Tijdens vakantie

Wij adviseren je weave niet te dragen tijdens je vakantie.
Indien je dit wel doet, bescherm het haar altijd met een UVA/ UVB filter en draag een hoed/ pet. Dit voorkomt verkleuring van het haar. Pas op met zonnebrand, komt dit in het haar dan kan je haar oranje verkleuren.

Wat je vooral NIET mag doen:

Tips: